פציעה בעבודה: מה עושים אם מתרחשת רשלנות רפואית?

ידוע לכל שתחום השיפוצים חולש על פני היקף נרחב של תחומים, ובין היתר כרוך בלא מעט סיכונים. עם זאת, אנשי מקצוע יודעים שכל עוד מקפידים על מספר כללי בטיחות, זוכים למזער סכנות. מצד שני, המציאות היא שגם אם מקפידים עם נעלי בטיחות וקסדה, גם אם מקפידים על נהלי בטיחות וגם אם חופפים היטב את העובדים הנוספים, טעויות עדיין קורות. זו יכולה להיות תאונת דרכים בדרך ליום העבודה, מעידה מגובה, מהלומת פטיש לא נכונה וכדומה. מכאן שאם אכן התרחשה תאונה במקום העבודה, ובנוסף לכל הטיפול הרפואי הרע את הסיטואציה, חשוב לדעת מה ניתן לעשות (להגיש תביעה) וכיצד להתנהל (על כך נרחיב בהמשך).

מודעות שמובילה לתגובה ולפיצוי הולם

בעוד שיחסית קל לדעת מתי מתרחשת תאונת עבודה, בכול הנוגע לרשלנות רפואית הדברים יותר עמומים, ואף הנתונים מצביעים על כך שלמעלה מ50% מסך האנשים שעברו רשלנות רפואית כלל לא מודעים לכך. מכאן שחשוב לעצור ולהגדיר כל תרחיש, וזאת כדי שברגע האמת יירד האסימון ויתאפשר להגיב במידי, ואכן תגובה מידית היא המלצה שנכונה עבור שני התרחישים. ובכן באופן כללי תאונת עבודה מוגדרת כתאונה שאירועה בזמן ובעקבות העבודה, ואף כתאונה שהתרחשה בדרך אל העבודה ובדרך חזור ממקום העבודה. במקביל, רשלנות רפואית מוגדרת כנזק רפואי (נפשי/פיזי) שנגרם בעקבות טיפול שאינו כולל את מידת הזהירות הסבירה שמצופה מגוף רפואי. בכול אופן חשוב לדעת שהן במקרים של רשלנות רפואית והן במקרים של תאונת עבודה, ייעוץ מקצועי חשוב ביותר.

פציעה בעבודה: מה עושים אם מתרחשת רשלנות רפואית?

מספר עובדות חשובות

אם התרחשה תאונת עבודה ואם ישנו חשד שהטיפול הרפואי שקיבלתם הרע את המצב, יש לבחון האם המקרה עונה על ההגדה של רשלנות רפואית, וזאת בשל 2 סיבות עיקריות: למנוע מטעות רפואית חמורה לחזור על עצמה (לתביעה יש כוח הרתעה) ולהשיג פיצוי כספי משמעותי. פה חשוב להסביר שניתן לתבוע במקביל – הן עבור תאונת עבודה והן עבור טיפול רפואי לקוי. מכאן ברגע שמתעורר חשד שהתרחשה רשלנות רפואית, יש לדעת מספר דברים: ניתן לתבוע במקביל את הגוף המטפל, את המוסד הטיפולי ואף את משרד הבריאות. כמו כן, ברגע שמתעורר חשד, יהיה זה נכון לפנות במידי לעו"ד שמתמחה בתחום, ואף טוב לדעת שהתשלום הוא אחוז ידוע מראש מסך הזכייה, כך שאין צורך "להמר".

 מתעורר חשד? עברו על השלבים הבאים:

ראשית אוספים את סך המסמכים הרלוונטיים. זה כולל קבלות, הפניות, סיכומי פגישות רפואיות, אישורי מחלה, חוות דעת של רופאים מומחים וכדומה. במקביל, חשוב להעביר לכתב את השתלשלות האירועים, כך שגם בעוד שנתיים תדעו בדיוק מה קרה. עוד צעד חשוב שכבר ציינו, הוא לפנות לעו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית ואף לעו"ד שמתמחה בתחום שנוגע לאופי הפגיעה. מדוע זה הכרחי להעביר את המושכות לגוף מקצועי? כדי שהוא יעניק חוות דעת מקצועית, כדי שהוא יסייע לאסוף נתונים, כדי שהוא יפנה לרופאים מומחים רלוונטיים (שלב קריטי בתהליך התביעה), כדי שהם ינחה כיצד מתנהלים בעת חקירה נגדית וכדי שהוא ידאג שתקבלו את סכום הפיצוי המרבי (ככול שסכום הפיצוי יותר גבוה, כך התשלום של עו"ד יותר גבוה).

מימוש זכויות

לבסוף נציין שאין זה נעים להגיע למצב שבו עוברים תאונת עבודה שבין היתר מובילה לרשלנות רפואית, אך לפחות טוב לדעת שניתן להשיג פיצוי כספי מאוד משמעותי. מבקשים לנצל זאת – את שמגיע לכם? פנייה לעו"ד מקצועי בתחום מסייעת להימנע מטעויות יקרות, להרוויח את המרב ולהבין כיצד ממשים בדרך הפשוטה ביותר את מרב הזכויות!

נגישות